Managerstraining Routekaart naar Veiligheid

18-06-2024
435 keer bekeken

Er blijkt veel interesse te zijn voor een training Routekaart naar Veiligheid voor managers, leidinggevenden en beleidsadviseurs. Nu zijn er nog een paar plekken beschikbaar. Grijp je kans, wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Wat is de Routekaart naar Veiligheid?

De Routekaart naar Veiligheid is een hulpmiddel om Gefaseerd Samen te werken aan Veiligheid (GSAV) bij de aanpak van huiselijk geweld. De regio Haaglanden heeft dit hulpmiddel in februari 2023 omarmd. De Routekaart naar Veiligheid omschrijft de ideale stappen, rolverdeling en samenwerking na een melding huiselijk geweld tot aan het bereiken van stabiele veiligheid en herstel. Neem vooral een kijkje op de site: Routekaart naar Veiligheid - Meldcode Haaglanden

Daar kun je eveneens de Routekaart naar Veiligheid downloaden in geschreven tekst en twee versies in woord en beeld. Ook staat er op deze site een informatiefilm over de Routekaart naar Veiligheid en een interview met een overlever van intiem terreur, haar hulpverlener en een expert van de Routekaart.

Wat houdt de managerstraining in?

Tijdens vier dagdelen wordt gezamenlijk stil gestaan bij wat het van je organisatie vraagt om (onderdelen van) de Routekaart naar Veiligheid te implementeren in (delen van) je organisatie. De training wordt verzorgd door Lotte Strik en Marion Henneman.

Ik vond alle elementen uit de training belangrijk.

De training was een opfrismoment en een moment om kritisch te kijken naar onze processen (wat doen we al en waarin kunnen we een verbeterslag maken).

- een oud-deelnemer-


Er wordt samen gereflecteerd en geanalyseerd. Wat lukt al goed wat betreft implementeren? Waar zitten nog zorgen en wat zijn de eerste stappen die nu nodig zijn? De 4 pijlers van implementeren worden per bijeenkomst besproken:

  • lerende organisatie
  • zinvol meten
  • leiderschapsstijl
  • organisatie richtlijnen

Planning

4 dagdelen bij De Papaver, Korftlaan 6 in Delft:

  • 9 december 2024 van 13:00-16:30 uur
  • 7 januari 2025 van 9:30-13:00 uur 
  • 28 januari 2025 van 13:00-16:30 uur
  • 18 februari 2025 van 9:30-13:00 uu

De training is voor managers, leidinggevenden en beleidsmedewerkers van organisaties in de regio Haaglanden die willen samenwerken om huiselijk geweld te verminderen. Het is een unieke kans om samen met collega’s van andere gemeenten en organisaties samen te leren en te verbinden.

Aanmelden

Er zijn er nog een aantal plekken beschikbaar. Grijp je kans, wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Inschrijven kan via de link: Managerstraining Routekaart naar Veiligheid - Meldcode Haaglanden.

Voor inhoudelijke- en trainingsvragen kan je contact opnemen met trainer Lotte Strik (info@lottestrik.nu). Voor overige aanvullende informatie kan je contact opnemen met Renske Vreugdenhil (rvreugdenhil@delft.nl) of Roxane Cloosterman (rcloosterman@Delft.nl). 

Afbeeldingen

Contact
nieuws@sbjh.nl

Jeugdhulpregio Haaglanden bestaat uit de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland

Dit platform is een initiatief van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden en het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 

 
Cookie-instellingen