Direct naar:

 

 

 

 

 

Voor jongeren

Volwassen worden gaat met vallen en opstaan. Je kunt allerlei hobbels tegenkomen. Vaak kun je je vragen en twijfels bespreken met je ouders, een vriend of vriendin, een familielid of een leerkracht. Maar soms helpt dat niet echt. Als je hulp of advies van een professional wilt, kan met je vragen terecht bij het jeugdteam van je eigen gemeente.

Misschien vind je het fijner om eerst zelf wat te lezen over een bepaald onderwerp? Bijvoorbeeld omdat je benieuwd bent naar de ervaringen die andere jongeren daarmee hebben. Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut vind je betrouwbare informatie en praktische tips over alles waarmee je als jongere in je dagelijks leven te maken kunt krijgen.  Bijvoorbeeld als het tussen jou en je ouders niet goed gaat, over online pesten of over veiligheid.

Gaat het even niet zo lekker en ben je tussen de 18 tot 25 jaar? Dan kan je gratis en anoniem bellen met een getrainde vrijwilliger van de Alles oké-lijn: 0800-0450. Elke dag tussen 14.00 en 22.00 uur. Ben je jonger dan 18? Dan is er de Kindertelefoon: 0800-0432. Elke dag tussen 11.00 en 21.00 uur

Is er echts iets heftigs aan de hand, bijvoorbeeld omdat je te maken hebt met mishandeling of huiselijk geweld en heb je nu hulp nodig, dan vind je op de website van het Crisis Interventie Team telefoonnummers die je kunt bellen. Maak je je zorgen over je eigen thuissituatie of die van iemand uit je omgeving? Dan kan je voor informatie, hulp en advies terecht bij ‘Veilig Thuis’. 

Wij vinden het in Haaglanden belangrijk dat jongeren, die zelf ervaring hebben met de jeugdhulp, mee kunnen denken, praten en adviseren over het beleid en de uitvoering van de jeugdhulp. Ben jij zo'n jongere en wil je je aansluiten bij JONG doet mee? Neem dan contact op via Fietje Schelling (06-34949923, info@fietjeschelling.nl) of Jeanette van der Meer (06-3494 99530, j.vd.meer@jso.nl). Meer informatie is ook te vinden op de website van JONG doet mee!

 

 

 

 

Gemeenten

 

 

Als je hulp of advies van een professional wilt, klik dan hieronder op de naam van je eigen gemeente om te zien waar je terecht kan met je vragen. 

Wil je meer weten over wat wij belangrijk vinden voor jeugdhulp in de regio Haaglanden? Bekijk dan onze regiovisie.

 

 
 

 

Contact
nieuws@sbjh.nl

Jeugdhulpregio Haaglanden bestaat uit de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland

Dit platform is een initiatief van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden en het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 

 
Cookie-instellingen